29.09.2011: пиле по средиземноморски и печени домати

29.09.2011: пиле по средиземноморски и печени домати

Снимка №272 от 29.09.2011г.

Купих си новия брой на Good Food и понеже вечерта исках да сготвя нещо ново, но и за сезона гоотворих още преди да си тръгна от работа. Набелязах си три рецепти:

– печено пиле по средиземноморски

– печени домати с чесън и мащерка

– шоколадова торта с малини

Само шоколадовата торта не успях да направя, защото в магазина нямаха всички неща, които ми трябваха. Но другите две рецепти станаха уникални.

Направих мънички подобрения поне според моето виждане за готвене.

За пилето: взех филе от гърди и горни пилешки бутчета, а не прости гърди с кожа (просто защото такива нямаше в магазина). По рецепта трябваше да се сложи топеното сирене между кожата и месото, ама тъй като филето нямаше кожа направих джобче и го сложих вътре. От горе преди да запека пилето сложих и малко сух босилек.

За доматите: поръсих ги с едра морска сол, вместо с фина нормална готварска сол.

За тортата… записала съм какво ми трябва и трябва да отида да го купя! 🙂

алтернативната рецепта - пилешки бутчета

Реклама

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.