
29.09.2011: пиле по средиземноморски и печени домати
Снимка №272 от 29.09.2011г.
Купих си новия брой на Good Food и понеже вечерта исках да сготвя нещо ново, но и за сезона гоотворих още преди да си тръгна от работа. Набелязах си три рецепти:
– печено пиле по средиземноморски
– печени домати с чесън и мащерка
– шоколадова торта с малини
Само шоколадовата торта не успях да направя, защото в магазина нямаха всички неща, които ми трябваха. Но другите две рецепти станаха уникални.
Направих мънички подобрения поне според моето виждане за готвене.
За пилето: взех филе от гърди и горни пилешки бутчета, а не прости гърди с кожа (просто защото такива нямаше в магазина). По рецепта трябваше да се сложи топеното сирене между кожата и месото, ама тъй като филето нямаше кожа направих джобче и го сложих вътре. От горе преди да запека пилето сложих и малко сух босилек.
За доматите: поръсих ги с едра морска сол, вместо с фина нормална готварска сол.
За тортата… записала съм какво ми трябва и трябва да отида да го купя! 🙂

алтернативната рецепта - пилешки бутчета